Om tante grønn

Tante Grønn har en blå blogg. Mest av alt fordi hvis den hadde vært grønn hadde jeg gått helt i ett med den. Men også fordi at blått og turkis er en god nummer to, og noen dager har man jo mest lyst til å gjemme seg litt bort også. Blått passer dessuten godt til grønt, og det er viktig å ta seg godt ut.

Denne bloggen har på mange måter levd sitt eget liv, og har etter hvert fått fokus på hvordan man kan mestre dette som vi alle kan streve litt med av og til – selve livet. Her skriver jeg om det som faller meg inn og jeg lar meg lett inspirere av overhørte bruddstykker av samtaler, fine stemninger og når jeg klarer å se de store tingene i de små. Det har vært lite aktivitet her på lenge, men jeg har valgt å la tekstene ligge ute selv om det etter hvert har gått lang tid siden de ble skrevet. Kanskje kan noen finne inspirasjon i dette fremdeles? Tidligere har jeg skrevet en del om HIV og AIDS. Det kan du lese mer om på min andre blogg, som har ligget brakk enda lengre.

Tekster fra denne bloggen har også blitt brukt på kurs i å mestre helseplager. Ønsker du å bruke tekster herfra eller at jeg skal holde foredrag/innlegg, kan du sende meg en melding.

Alt jeg skriver på denne bloggen er underlagt lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra meg.

Og hvis noen har sett tante brun, tante fiolett eller onkel blå, ville jeg sagt pris på om dere sa fra.

eb_alletantene2

Reklame

16 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. kan jeg bli tante blå?
  føler jeg er ganske blå..

  kanskje det går an å forandre navn på bloggen her inne?

 2. Ut i fra designet på denne bloggen tror nok mange at det er jeg som er tante blå 😉 Men det er jo ikke så gøy å gå i ett med bakgrunnen! Velkommen som tante blå! Kanskje finner vi tante fiolett og tante brun også?

 3. Tante Fiolett bor i det hvite huset rett over veien med stor hage. Jeg skal si fra at du leter etter henne;)

 4. Takk for det, ca.Strømsnes 😀 Kanskje vi finner onkel blå også…?

 5. Tjihi. Hva med tante rød? 🙂

 6. Hei 🙂
  Fikk høre om bloggen din for 2-3 dager siden, via jungeltelegrafen. Jeg er svigerinna til Tonje (gift med Hans-Kristian, Tonjes lillebror)og venninna til Siri(fra Fauske) som er barndomsvenninne ned Anne Grethe(fra Tverrlandet). To vidt forskjellige linker til deg, altså. Lille, lille Norge 🙂 Dessuten har vi hilst på hverandre engang, da du bodde på Møllenberg sammen med Tonje, men det er leeeenge siden, og slett ikke sikkert at du husker.
  Ble mektig omstendelig dette, men sånt facinerer meg:)Nok om det…

  Veldig interessant lesning for meg, dette. Kjenner meg godt igjen i mye av det du skriver. Jeg har vært syk i 2 år nå,lang historie som i utgangspunktet ikke ligner på din, men jeg har mange av de samme utfordringene i forhold til energibruk og -«økonomisering». Synes det har vært nærmest umulig å finne ord for å forklare for alle rundt meg hvordan dette føles, samtidig som jeg føler stort behov nettopp det, å forklare meg altså. Derfor var det balsam for sjelen å lese bloggen din. Kjemisk fri for slitsom selvmedlidenhet og med humor, innsikt og masse nyttig informasjon. Med fare for å bli svulstig, en liten åpenbaring for meg.
  Tusen takk for hærlig skråblikk på din egen tilværelse.

  Med ønske om god bedring
  Heidi

 7. Hei Heidi! Tusen takk for veldig fine ord, og velkommen hit 🙂
  Joda, jeg husker godt å ha hilst på deg i gode, gamle dager på Møllenberg. Har hørt at du er syk, og håper det går bedre nå. Energiøkonomisering er vanskelig en vanskelig kunst, og enda vanskeligere å forstå for omgivelsene. De ser jo ofte bare hvor bra man kan være hvis man bruker all energien på en gang, og ikke hvordan det er etterpå når energien er brukt opp.
  Syns det er leit at du er syk, men er glad hvis du kunne kjenne deg litt igjen i mine små tekster om «sykelivet». Kom gjerne igjen 🙂

 8. Hei Tante Grønn :-)!
  I kveld blir det sendt et innslag på Puls, NRK om funnet av XMRV-viruset. Jeg ble kontaktet for å si noe om hvordan «temperaturen» hadde vært blandt ME-syke i bloggmiljøet og internet etter funnet, og for å illustrere viste jeg dem bla ditt innlegg «På veg ut av medisinsk limbo» og alle kommentarene. Jeg håper veldig at du syntes dette var OK! Jeg vet jo ikke om det blir vist, men tenkte det var greit å si ifra til deg.
  Ellers er jeg er veldig spent på innslaget og håper at det kan være med å bidra til et konstruktivt fokus på saken vår!
  Mvh
  Rutt

  • Hei Rutt!
   Så flott at det blir Puls-innslag i kveld! Bare hyggelig at du viste til innlegget mitt. Kommentarfeltet der har jo vært helt utrolig. For en diskusjon!
   Gleder meg til innslaget i kveld. Håper som deg at det blir et konstruktivt fokus og en god diskusjon av det!

   • Jeg er så glad for at det skjer litt. Takk til dere! For at søkelyset rettes mot dette!

 9. Heisann Tante Grønn!

  Jeg hører av mine Øytun-medelever at du lager kartanker?:-) Nå har jeg akkurat fått meg skaller i st.42… Har størrelse 40 og 1/2 til vanlig. Kunne du tenkt deg å lage noen til meg også?
  Gleder meg til å bi varm på bena! Da blir alt så mye gøyere;)

  Venlig hilsen Ingrid:-)

  • Velkommen hit! Jeg tror kanskje du har kommet til feil tante Grønn, siden jeg ikke helt skjønner hva du spør om. Kanskje du skulle hit i stedet: http://tantegronn.blogspot.com/

   • Hehe, Tusen takk!;)

 10. Tante Brun, sa du? 🙂
  http://vrangtantebrun.blogspot.com/

  • Der er du jo! Har du sett tante fiolett i det siste? 😉


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.
Entries og kommentarer feeds.

%d bloggere liker dette: