Et øyeblikk av tilstedeværelse

oktober 18, 2011, kl. 09:49 | Publisert i Sånn går no de grønne dagan | 3 kommentarer
Stikkord: , , , ,

På vei til jobb går jeg forbi noen store trær. Jeg går forbi dem hver dag, men i dag løftet jeg blikket. Lot blikket følge stammen og grenene oppover og oppover. Majestetisk brer grenene seg utover med fargesprakende løv. Med dype røtter i jorden står trærne stødig, men strekker seg likevel både oppover og utover. Når vinden blåser, settes grenene i langsom bevegelse, som i en egen musikk.

Jeg vet ikke hva slags trær det er, men de er gamle. Stammene er tykke og grenene strekker seg like høyt som de store byggene rundt. Midt mellom alt som haster frem og tilbake står de der og er bestandighet mens alt skifter. De er noe vedvarende mens inntrykkene suser forbi. Bare løvet skifter, i samme rytme år etter år.

Trærne er styrke og fleksibilitet på samme tid. Bestandig og forandring på en gang. Som jeg også kan være. Med beina godt plantet på jorden og evne til å strekke meg langt. Med hele livet i bagasjen og mulighet til å forandre akkurat det jeg vil, bare jeg går inn for det.

Dette var mitt øyeblikk av tilstedeværelse på vei til jobb i dag.

Reklame

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Takk for at du delte det!

  2. Jeg synes det er vanskelig å være tilstede. Å skulle kjenne på «her-og-nå». Vil så gjerne, men ofte kan det bli overveldende mange inntrykk. Men trær er vakkert. Uendelig vakkert. Og det er mange bilder, assosiasjoner som er gode som dukker opp. Om himmel og jord. Sårbarhet og styrker.

  3. Det å være tilstede er jo nettopp å ta innover seg alle inntrykkene, uten tanke på hva som kommer eller hva som ha vært. Å bade i syns- eller hørselsinntrykk, uten å tenke på alt man skulle gjort eller noe som skulle vært annerledes. Eller kun kjenne på følelsen av berøring, uten å fokusere på noe annet enn den opplevelsen. Hver dag gir mange mulighet for øyeblikk av tilstedeværelse, bare vi er oppmerksomme.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.
Entries og kommentarer feeds.

%d bloggere liker dette: