Grønn anbefaling – De stumme plagede

mai 3, 2010, kl. 17:29 | Publisert i Grønne observasjoner | 10 kommentarer
Stikkord: , , ,

Aftenposten arrangerte nylig en kronikkonkuranse for kvinner. Temaet for konkurransen var språk. Jeg lekte litt med tanken på å skrive noe om hvordan språk definerer sykdom og hvordan «diffuse» plager forblir diffuse fordi vi kaller dem det. Dessverre la hjernetåken seg og jeg rakk ikke å skrive noe til fristen.

I dag ble vinneren offentliggjort, og det er absolutt en verdig vinner! Mette Grøholt skriver om De stumme plagede – alle de som hver dag sliter med plager som ingen ser og som vi ikke har et godt språk for.  Hun etterlyser et språklig rom for det som er mellom frisk og syk, når det ikke lenger handler om å overleve men å leve med plagene.

Oppdatering:

Lothiane har skrevet en utmerket kommentar til kronikken, og setter den også i perspektiv med andre gode kronikker som har vært i det siste om sykefravær og uførhet. Anbefales!

10 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Det er så godt at det er noen som har ordet i sin makt og som har krefter til å bruke dem. Synes hun fikk sagt mye viktig!

 2. Jeg takker for anbefalingen. Dette var meget bra skrevet og fortjener all oppmerksomhet.

 3. Takk for anbefaling til posten min! 🙂

  Jeg likte virkelig godt kronikkvinnerens bidrag, jeg synes hun satte ord på denne stumme verdenen på en utrolig god måte. All ære til henne for det, jeg håper virkelig mange får lest kronikken hennes.

  • Imponert over det velskrevne og oversiktlige innlegget ditt! Du har virkelig gjort en kjempeinnsats. Håper alle som leser her inne tar seg en tur inn til deg og leser 🙂

   • Tusen takk, altså! Så hyggelige tilbakemeldinger!

 4. En verdig vinner ! Skildrer livet etter kreftbehandling på en utmerket måte. Hilsen en ny leser av bloggen din – og kreftfrisk på 32 året.

  • Takk for kommentar, og velkommen hit, Anne K F! Og hurra for de 32 kreftfriske årene – la det bli mange, mange flere 🙂

 5. […] Grønn anbefaling – De stumme plagede […]

  • keep up the good work, Ladies 🙂 !!!
   * tar bølgen*
   L.

 6. Ville bare si at jeg er helt enig! 😀


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.
Entries og kommentarer feeds.

%d bloggere liker dette: