Å sette pris på

februar 28, 2010, kl. 17:39 | Publisert i Sånn går no de grønne dagan | 13 kommentarer
Stikkord: , , , , ,

Fine Tornerose, som ikke sover i sin dype søvn men som leser bøker og spiller supermario, har gitt meg en pris. Jeg blir alltid veldig glad når noen setter pris på det jeg skriver, og kanskje særlig nå som det har vært skikkelig skrivetørke her inne.

Som en del av denne prisen skal man fortelle sju interessante fakta om seg selv. Jeg vet ikke helt hva leserne mine syns er interessant, men det er i alle fall et godt puff i ryggen, for ikke å si spark i ræven, for å komme i gang med skrivingen igjen.

1. Jeg har sett lyset. Ja, det stemmer, mørketiden er over. Solen er tilbake i boksen min. Mens jeg skriver sender solen noen stråler gjennom øverste del av vinduet mitt. Og om noen minutter trenger jeg ikke en gang stå i vinduskarmen for å nyte følelsen av sol i ansiktet.

2. Jeg er på kjøret igjen. Det var egentlig en akutt OL-overdose som gjorde det. Noe som er ganske utrolig, i grunnen, siden jeg vanligvis er under gjennomsnittet sportsinteressert og ikke ville vært i nærheten av overdose. Men å ha litt i overkant mye fritid og ikke spesielt god konsentrasjon har gjort at vinteridrett har klatret opp som god underholdning. Det er noe befriende ukomplisert i at den som kommer først i mål eller hopper lengst er den som vinner, og at du kan se på fargen på drakten hvor deltakerne kommer fra. Men det var jo ikke OL som var poenget. Jeg er hekta igjen. Etter at skoboksen har vært urørt lenge var det en OL-overdose som skulle til for at den skulle åpnes igjen. Jeg er hekta på Sex and the City. Igjen. Sånn er det, og det kjennes egentlig ganske godt. Det blir dessuten fin oppkjøring mot film nummer to som kommer til sommeren. Nå skal det riktignok sies at serie er et bedre format, med raske replikkvekslinger og små anekdoter, og at film nummer to sjelden er i nærheten av nummer en, men jeg klarer ikke la være å glede meg litt likevel.

3. Jeg er litt forelsket. Jeg som ikke pleier å bli «swept of my feet» av tekniske dippedutter er rett og slett litt betatt av mitt lesebrett, min kindle. Det er farlig lett å kjøpe bøker med bare et tastetrykk, og for en utmattet sjel er det deilig å slippe å dra til bokhandelen. I tillegg husker den alltid hvilken side jeg er på, og jeg kan lese fine utenlandske aviser.

4.  Jeg er værsyk. Inderlig værsyk. Snørekord, kulderekord, tørkerekord. Rekordhøye strømpriser og vannsparing. Sukk. Vi bergensere er laget for sju plussgrader og regn, ikke minusgrader og snø. Jeg er inderlig lei av å spinne i salt-skum, skli på isen og å forsere store snøfonner. Å ta seg frem i snø koster mer energi, og det fungerer dårlig når man har lite energi fra før. Gi meg plussgrader og bar asfalt. Gi meg hestehov i veikanten og litt varme i solen. Gi meg vår!

5. Jeg nyter å puste. At luften glir helt uhindret inn gjennom neseborene og ut igjen. Tett nese har vært standard i ukesvis etter at en saftig forkjølelse, til tross for at den kun hadde fått midlertidig oppholdstillatelse, valgte å bosette seg i bihulene mine. Til min store overraskelse oppdaget jeg at kroppen min hadde uant kapasitet til snørrproduksjon. Takk og lov for antibiotika, sier jeg bare og tar et godt og uhindret magadrag.

6.  Jeg har fått verdens fineste strikkepinneetui av en god venninne. Det er selvfølgelig i en nydelig grønnfarge og fortjener i grunnen et eget innlegg når jeg får tatt et bilde av det.

7. Jeg er tom for ideer.

Sånne bloggpriser er til for å sendes videre. Nå er jeg ikke så veldig glad i ting som ligner på kjedebrev, så nøyer meg med å nevne noen blogger som jeg setter pris på for tiden. Mye link-love til dere og no strings attached:

Slike jenter – som stadig vekk får meg til å humre og le, og som meg har fotballegger uten å kunne spille fotball

Tenkerbell – som funderer over livet med gartneren og de utroligste menneskene hun må ha med å gjøre på jobb

Randi – en av mine mest trofaste lesere og kommentatorer og som nesten uten unntak bare forteller solskinnshistorier, bokstavlig talt.

Elisabeths eldorado – som serverer fine tekster og opplevelser fra fjern og nær

Solskygger – som jeg håper vil bli med meg på å blogge litt oftere

Moseplassen –  som venter og venter på ekornene og arrangerer de flotteste fotokonkurransene

Reglene for denne blogawarden var som følger:

– Kopier awarden til bloggen din.
– Link til den personen som ga deg awarden.
– Fortell 7 interessante fakta om deg selv.
– Velg 7 andre bloggere som du sender awarden videre til.
– Link til deres blogger.
– Legg igjen en kommentar i bloggen deres slik at de får vite om denne awarden.

13 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Takk for at du setter pris på meg. Hyggelig at du nevner mine «solskinnshistorier». Jeg har vært litt laber i det siste, men prøver så godt jeg kan å blogge litt.

  Jeg legger inn 1.prisen i venstre kolonne og linker til deg. Sliter litt med å ta utfordringen. Skriver under på dine pkt 1, 4, 5 og i aller høyeste grad 7.

  Ha en kjempefin uke!

  Klem

  • Da syns jeg du skal ta med deg heder og ære, og så lar du utfordringen ligge 🙂 Måtte finne frem Chopin-CDene mine etter å ha vært inne hos deg i dag. Takk for inspirasjon!

 2. Åh, jeg liker punktene dine! 🙂 Og ble nyskjerrig på Kindle, den har jeg lenge kjent til og lurt på – hvor kjøpte du din? Jeg også ser frem til våren! Men nyter foreløpig sollys og lengre og lengre dager. GLeder meg til strikkepinneetui-innlegg! Klem!

  • Så bra at du likte punktene mine 🙂 Jeg fikk min Kindle til jul, tror vel at den er kjøpt på nett et sted. Strikkepinneetuiinnlegg ble forresten et fascinerende ord. Tenk å ha dobbel e og dobbel i i samme ord 😀

 3. Tusen hjertelig takk!! Veldig oppmuntrende å få en slik pris out of the blue. Det ble jeg kjempeglad for 🙂 Kan ikke love å sende den videre, men det blir forhåpentligvis i alle fall et blogginnlegg ut av det.

  • Det er lov å bare glede seg også 🙂 Ingen forpliktelser altså. Syns ofte det kan bli litt anstrengende med disse meme-ene som fyker rundt i bloggeverdenen. God mandag!

 4. Hei Tante Grønn 😀
  Jeg setter virkelig pris på å bli satt pris på! Kjempehyggelig 🙂
  Om jeg får somla meg til å sende videre veit jeg ikke helt, det blir fort dyttet bakerst i skuffen, men jeg synes det var så hyggelig at du tenkte på meg – tusen takk!

  også håper jeg solen skinner like mye hos deg som den gjør hos meg, til helgen er det sågar meldt pluss her! 😀

  • Så bra at du ble glad 🙂 Ikke noe press for å sende den videre altså, er som sagt ikke så glad i alt som lukter av kjedebrev. Ville bare sende litt link-love og gode tanker i din retning.
   Jeg prøver å fortrenge at det har snødd igjen i dag, og maner frem følelsen av varme i solen fra i går 😉

 5. […] mars 3, 2010, 12:08 pm Arkivert under: BareMoro | Tags: meme De aldeles utmerkede damene Tante Grønn og Tenkerbell har tagget meg og bedt meg fortelle noe om meg selv. Nå gjør jeg knapt annet her […]

 6. Oioioi, dette var mat for mons – her oppsummerer du jo mange av mine «lidenskapar» i eitt og samme innlegg:
  – OL!!!!!
  – SATC!!!!
  – nesepusting…. 😉
  – det går mot VÅR og SOMMAR!!!! 😀
  Yeah!!! Snakkes snart, Marte!

  • Hi hi, absolutt en bloggpost for deg. Håper du har kommet deg etter innspurten på fem-milen 😉

 7. […] gode ting er sju By Elisabeth Tante Grønn ga meg en pris og som en del av belønninga/utfordringa ble jeg bedt om å fortelle sju ting om meg selv. Jeg har […]

 8. […] det er ikke alltid jeg gjør som jeg blir bedt om. Sist jeg var borti noe lignende kom det fra tante Grønn (takk, igjen!) og jeg fortalte sju fakta om meg selv. Denne gangen hopper jeg derfor over fakta og […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.
Entries og kommentarer feeds.

%d bloggere liker dette: