Frøken Høst

oktober 14, 2009, kl. 20:25 | Publisert i Grønn fotografering, Grønne observasjoner | 22 kommentarer
Stikkord: , ,

Det er tid for missekåring borte på Moseplassen igjen, og denne gangen er det Frøken Høst som skal kåres. Min kandidat er Frøken Hodet-over-vannet:

Hodet over vannet_1

For det er jo det høsten i Bergen handler om – å holde hodet over vannet. Både i bokstavelig og overført betydning. Høsten er den eneste tiden jeg ønsker meg bort fra Bergen. Da tenker jeg meg tilbake til klare høstdager i Trøndelag med trærne i et fyrverkeri av farger og hauger av tørt løv på bakken. I Bergen regner dessverre fargene ofte bort. Bladene blir brune, heller enn klare gule og røde. Og på bakken blir de raskt fanget opp av fukt og store dammer.

I år har det vært ekstra ille. I september i år regnet det mer enn dobbelt som mye som i september i fjor, og det var kun en dag som ble regnet som finværsdag. En dag… Heldigvis har oktober allerede overgått det og gitt oss tre finværsdager på rad. Og da jeg senket paraplyen og løftet blikket fant jeg det jeg lette etter – de klare høstfargene. Og når man får sånne flotte dager, da skal vi vel klare å holde hodet over vannet de dagene det regner fra alle kanter også.

Høstdag

Og så håper jeg at leserne mine bærer over med at hodet mitt for tiden ikke er med på mer høytsvevende tanker enn om været. Jeg lover å komme sterkere tilbake til engasjerende diskusjoner i kommentarfeltet når konsentrasjonen kommer tilbake.

frk-hoest-knapp2-148x148

Reklame

22 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. du og du 🙂
  Så flotte bilder, og for ett funn av en liten vannlilje som trosser været da 🙂

  Kjempehyggelig at du er med på konkurranse, og utrolig kjekt at dere omsider har fått noen finværsdager på andre siden av fjella!

  • Takk for det! Jeg fant denne nydelige vannliljen en gang mellom septembers regnbyger i botanisk hage i Bergen.
   Og jeg nyter nok en finværsdag mellom de 7 fjell 🙂 Herlig!

 2. For et utrolig nydelig missebilde! Du er flink, takk for at du legger ut slike «pusterom»!

  *klem*

  • Det er viktig med pusterom, særlig når det kommer sånne nyheter som kan ta pusten fra en 🙂

 3. Værrapport fra Trøndelag: Det har regnet sammenhengende her i en milliard dager. Bortsett fra de to siste dagene. Håper det hjelper deg til å holde hodet over vannet:-)

  • Å, jeg kjenner at det hjelper å høre at andre har det ille 😉
   Det er jo aldri så bra vær i Bergen som når det er stygt vær i Oslo! 😉 Håper finværet holder i Trøndelag også!

 4. Nydelig bilde av vannliljen!

  Selv har jeg noen år bak meg i Bergen. Til tross for 20 meter til butikken kunne jeg ikke gå hjemmefra i oppholdsvær uten å ha med meg paraply.

  Ingenting er likevel så fantastisk som Bergen de første solvårdagene!
  Da maurer det frem mennesker som bare vil stå å myse hele dagen på Bryggen uten å ta til seg noe annet enn å «preike» og smile…og ta seg en øl på Bryggen.

  Bra du tar vare på deg, Tante!
  Det går helt fint; alt er her når du er tilbake fra under paraplyen.

  • Ingen er flinkere til å ta vare på finværsdagene som bergenserne, tror jeg! I løpet av minutters solskinn myldrer folk ut 🙂
   Og der tror jeg jammen at hodet er litt utenfor paraplyen igjen, du 😉

 5. Hehe, det sier litt om Bergenserne at de synes været i Trøndelag er noe å trakte etter ja 😉

  • Trønderne vet ikke hva dårlig vær er… Siste 30 døgn har det kommet 320,8 mm nedbør i Bergen, mot 181,4 mm i Trondheim (kilde: yr.no). Tallene taler vel for seg selv 😉 De har lite å klage over der 😉

 6. Kjekt å «treffe deg» igjen så raskt! Og du gir oss to aldeles vakre bilder. Nyt godværet så lenge det er her. Vi trenger ikke høytsvevende tanker slike dager.

  Ha fortsatt en fin uke!

  • Takk for fine ord, Randi! Håper det er godvær hos deg også 🙂 God helg!

 7. Hun der var den vakreste jeg har sett på lenge, og husker jeg det, skal jeg jammen meg stemme henne fram i missekåringen, selv om jeg i utgangspunktet er i mot missekåringer, dog kan man vel gjøre et unntak når det kommer til blomster.

  Selv om jeg er trønder, er det ikke Trøndelag jeg ønsker meg tilbake til om høsten. Jeg vil heller vasse gjennom tørt løv i Hyde Park en søndag og se på alle snåle bissevovvene, ta turen inn på Tate Gallery og så finne et Vinhus for et lite glass hvitvin og så en liten intimkonsert på stampub på Notting Hill. Det var en høst som var slik, for litt lenge siden. Og akkurat nå skulle jeg gjerne hatt den tilbake.

  • Da er det bare å ta en tur inn på Moseplassen og stemme! Jeg er vel heller ingen fan av missekåringer, men frøkenkåringen på moseplassen er alltid fin 🙂
   Skjønner godt at du vil ha den høsten der tilbake! Og om jeg skulle velge på helt øverste hylle, så ønsker jeg meg aller mest tilbake til sør-afrika på høsten, for da er det vår der 🙂 En tur på kunstgalleriet i Glenwood i Durban, en kald øl ved stranden med lyden av det indiske hav i bakgrunnen… *drømmer meg bort*

 8. Så flotte bilder Marte! Har vært innom fotobloggen din også, gøy å se hva du får til med fotoapparatet. Følger ellers litt med her inne og gleder meg for hvert fremskritt, enten det er i forskningsverden eller din egen «lille» verden.. ..

  • Tusen takk, Grete! Hyggelig å vite at du følger med både i den store og den lille verden 🙂

 9. Så yndig hun er, lille frøken «hodet over vannet». Deilig å fylle harddisken med sånne meditative bilder. Takk!

  Var i Bergen for ei uke sida, i forbindelse med undersøkelser, og da strålte sola, som den alltid gjør når jeg er i bergen. Jeg sa det til en av pleierne som vasket håret til en mannlig pasient, og da utbrøt de begge i stereo (på kav bergensk): «Da må du komme oftere til Bergen» 🙂
  Det er sånn, sola skinner alltid når jeg er i bergen.

  Tro hvordan Herr høst ser ut? ER han brunstig? Har hadde oppdaget badenymfen? Er spent på hva linsa di finner…
  Viktig å fokusere på små og store undre. Avspeile de. Naturen er vid-underlig 🙂

  God helg til deg!

  • Du MÅ visst komme oftere til Bergen, Bambi, hvis det er du som har tatt med dette finværet! 😀 Kommer du snart tilbake?
   Jeg skjønner at jeg må ut og se etter Herr Høst 😉
   Ønsker deg en god helg!

 10. Nydelige bilder- og viktig blogg!

  Som du sier: Ingen er mer overlykkelig over godt vær enn bergenserne (sagt av utflyttet trønder innflyttet i Bergen…!) 🙂

  Vi har måttet tåle MYE regn siste tiden- men for en nytelse med dager som de siste!

 11. Takk for det 🙂
  De siste dagene har virkelig vært en nytelse. Og flere dager uten regn har jammen meg gjort det så tørt at bladene er knallgule og det ligger tørt løv på bakken! Det hjalp visst med mitt lille hjertesukk 😉

 12. Gratulerer med finaleplassen Tante Grønn 😀

  Håper dere har fått noen flere soldager i oktober der over i den våte byen. (og pst, det er sant at det regner mindre i Trondheim enn i Bergen, men, det er jo ikke akkurat slik at Trondheim er den minst regnutsatte byen i landet da 😉 )

  • Hi hi, jeg tenkte det samme etter at jeg hadde postet den kommentaren 😀 Har aldri bodd på østlandet, så jeg kan nesten ikke forestille meg så lite regn 😉 Men kanskje det er sånn som det er her nå, andre uke på rad med finvær nå! Nyyter det.

   Og takk for gratulasjonen! Stas å være i finalen, og Frøken Hodet-over-vannet er også veldig fornøyd med innsatsen sin. Nå er det bare å ta turen inn på Moseplassen og stemme folkens!!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.
Entries og kommentarer feeds.

%d bloggere liker dette: