Ikke en påske uten

april 7, 2009, kl. 13:10 | Publisert i Sånn går no de grønne dagan | 8 kommentarer
Stikkord: , , ,

Lyden av den litt psykedeliske kjenningsmelodien gir meg assosiasjoner til hyttestemning og appelsin og kvikklunsj og hjemmelaget påskepynt. Jeg begynner nesten automatisk å hysje på turlystne, goretex-kledde skigåere som heller vil ut på tur, til tross for at jeg fremdeles er i byen og har sene morgener alene, uten skipress eller smørebod. For det er ingenting som gir meg påskestemning som Påskelabyrinten. Viggo Valles stemme er påske for meg, og jeg  høre Påskelabyrinten på P1 hver morgen kl 10. Uansett om været er strålende og det er lurt å komme seg ut før det blir for mye folk i løypene. Uansett.

For de som ikke kjenner påskelabyrinten, er det en slags reise-rebuskonkurranse, der innringerene må gjette neste reisemål ut fra rebusen/spørsmålet de får. I enden av reisen ligger en skatt, dvs den store premien. Men det er ikke skatten som er poenget. Det er de intrikate rebusene som er poenget. Å sitte og fundere, og av og til klare svaret før innringerene, det er det som er gøy. Historie, geografi og kultur i en herlig påskemiks.

Før har jeg syntes at programmet var for kort, men nå er det greit. Det varer en time, og det er omtrent så lenge som konsentrasjonen min varer også. For her må man konsentrere seg gjennom hele programmet. Ingen pauser med lettfordøyelig musikk, men god, gammeldags radioprating i en hel time. Og jeg gleder meg allerede til neste program i morgen kl 10!

I dag har jeg forberedt meg til å dra på årets påsketur til fjells i morgen. Jeg har handlet inn tre essensielle ting:paske33

1. Ukeblad – Jeg kjøper sjelden ukeblad, men i ferien er det deilig å ha noe å bla i. Jegkjøpte Kamille, siden det skal stå om Lothiane der!

2. Krimbøker – kjøpte en og lånte to, så det skal vel holde til en uke på fjellet

3. Treningsbukse – i denne situasjonen vil jeg vel heller kalle det daffebukse, siden det blir særdeles lite trening, men desto mer daffing. (Den gamle treningsbuksen ligger overraskende nok i Kampala)

Alle tre påsketurelementer er godt kompatible med solveggen og et velfylt påskeegg, så jeg er storfornøyd med forberedelsene. God påske til alle dere som leser her! Jeg er tilbake om en ukes tid.

Reklamer

8 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jeg synes ikke årets påskelabyrint er som tidligere år. Flere innringere sitter tydeligvis med PC foran seg og googler stikkord. Da har de et svar uten å kunne resonnere seg fram til stedet, kanskje vet de ikke så mye mer om løsningen enn det de finner på nett. Og Viggo Valle går veldig raskt over til ny innringer om han ikke får svar. Likevel er timen mellom 10 og 11 «hellig» for meg. Elsker dette programmet, men tør ikke ringe inn selv. Det er jo så mye lettere å svare når man ikke blir kringkastet!

  God påske til deg Tante Grønn. Kos deg på fjellet.

 2. Her blir det hjemmepåske og det er helt fint.
  3 krimbøker og påskeegg hørtes excellent ut!
  En riktig god påske til deg, så leses vi når du kommer tilbake. 🙂

 3. Jeg blir sprø av innringere som må resonnere, jeg. Altså helt motsatt av Randi overfor her. Hm – det er nok jeg som er litt utålmodig, kanskje? Trenger de å gå rundt grøten, tenker jeg. Så når sant skal sies – programmet har gått et kvart århundre eller så – jeg har aldri klart å høre ferdig et eneste ett. Huff. Jeg bør skjerpe meg. Jeg vet jo ikke svarene sjøl en gang, og hadde nok tatt mange runder rundt grøten dersom Viggo hadde meg på tråden.
  Ja, ja. Kanksje man skal kjøpe Kamille, et påskeegg og en kartong av den beste vin og ta påskeferie? Tja. Jeg har en eksamensoppgave som må skrives. Så god påske til dere andre i alle fall 🙂

 4. Påskelabyrinten stod også på i bakgrunnen da vi kjørte til min mamma i dag – jeg var derimot mer opptatt av Jo Nesbø og boken Rødstrupe :-O

  God påske 🙂

 5. Me savnar Påskelabyrinten her i Boston! Me pleier alltid høyre den på batteridreven radio på hytta i Sirdal! 🙂

  GOD PÅSKE!!!

 6. Håper du hadde en fantastsk fin påske da, og at forberedelsene var så gode som du trodde. 🙂

 7. Jeg har faktisk ikke fått med meg labyrintprogrammet, men da skjønner jeg at jeg må huske å slå på radioen neste påske (hvis jeg er i landet). Det høres midt i blinken ut for meg, som er interessert i geografi og quiz. 🙂

  ååh du kjøpte Kamille! Så koselig. 🙂

  Håper du har hatt en flott og deilig påske, det unner jeg deg veldig!

 8. Takk for morsomme kommentarer! Jeg koste meg med årets påskelabyrint, og syntes oppgavene var vanskeligere enn noensinne. Men jeg klarte noen av dem, og det uten hjelpemidler, så jeg er fornøyd!

  Lothiane: Hvis du er glad i quiz og geografi er jo påskelabyrinten midt i blinken for deg. Kl 10 på P1 hver dag i påsken. Det er bare å planlegge for neste påske 😉 Det var en fin artikkel i Kamille, forresten, selv om temaet var veldig trist.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.
Entries og kommentarer feeds.

%d bloggere like this: