Ingenting er som en god baryton

april 4, 2009, kl. 10:40 | Publisert i Sånn går no de grønne dagan | 5 kommentarer
Stikkord: , ,

grieghallen23Egentlig var planen at jeg skulle høre musikk i reservert sete på god avstand, og at jeg skulle nyte det uten å bli sliten. Men etter ikke å ha vært så mye ute i den store verden i det siste, hadde jeg glemt å ta med i energiregnestykket mitt at uforutsette ting kan skje. Som å vente i en overfylt kafe med litt høy musikk. Og at brannalarmen går rett før konserten, og vi alle måtte stå ute og vente i kulden.

Så da holdt energien til ca halve konserten. Jeg hadde flyttet frem til et ledig sete i nærheten av vennene mine, og glemte helt hvorfor det var jeg faktisk satt bak i salen nær utgangen. Altså ingen mulighet for å forlate åstedet. På klassisk konsert får man jo et stygt blikk bare man rører på seg, så å klatre forbi 10 personer for å komme ut midt i et vart parti var uaktuelt. Å lete etter ørepropper i vesken så det knitret i avis og plastpose var heller ikke mulig.

Men når man blir ukonsentrert og prøver å stenge ute for mye lyd, kan man få med seg andre ting. Som at de to bakerste fiolinistene virkelig var gutta på bakerste rad, der de satt tilbakelent på stolene, i motsetning til rake rygger foran dem. Og at hornisten hadde tatt hånden gjennom det stylete håret, så luggen stod rett til værs. Man kan tenke at den dressjakken til dirigenten var jo litt av et telt, og at han kanskje burde kjøpe en ny. Og man kan lete etter kjentfolk i et kor med 150 personer.

Men når barytonen reiser seg og begynner å synge, klarer til og meg jeg å følge med. Ingenting er som en god baryton. Ikke for skingrende tenorlyd, og ikke så dyp bassbrumming. Bare deilig barytonklang som er myk mot ørene. Kan man få sånne til å ha hjemme også?

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Torsdagens konsert? Requiem? Kanskje det er en singel baryton 🙂

  Tante Grønn svarer: Det var Requiem, ja, men på fredag 😉 Veldig bra første halvdel, men andre halvdelen får noen andre uttale seg om. Trenger egentlig ikke ha barytonen hele tiden, men han kunne kanskje stått i skapet sånn at jeg kunne tatt han frem av og til og hørt på?

 2. de uforutsette hendelsene kan velte mangt et lass. Godt du kom deg gjennom det, og klarte å nyte til slutt 🙂

  Tante Grønn svarer: Takk for kommentar, undertegnede! Små tuer kan velte store lass, har jeg hørt, og særlig når man ikke ser de små tuene 😉 Men kjekt var det uansett!

 3. Du får google «dial-a-baryton»..! 😉

  Tante Grønn svarer: He he, lurer på hvem som bor i USA for tiden… 😉 Skal prøve å slå opp på gule sider 😀

 4. Dette kan da være en businessside for oss hjemmeværende! Barytonutleie 😀

  Godt du klarte å nyte deler av konserten, at ikke hele opplevelsen var en energityv.
  Er du her i påsken forresten?

  Tante Grønn svarer: Jeg drar på det velkjente Påskefjellet på onsdag, men er i byn frem til det.

 5. For min del kunne jeg greid meg med en flott baryton i koret jeg er medlem av. For der er det glissent i mannsrekken. Men da hadde han blitt tenor eller bass, og det vil han sikkert ikke…

  Egentlig kunne jeg vel bare tenkt meg flere medlemmer i koret. Man kan ikke være alt for storforlangende heller.

  Tante Grønn svarer: Takk for kommentar, Synline, og velkommen hit 🙂 Jeg kunne også godt ha tenkt meg en baryton i koret, men det hadde kanskje ikke passet så godt inn, siden det er et damekor 😉


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.
Entries og kommentarer feeds.

%d bloggere liker dette: