Negerkaffe

februar 13, 2009, kl. 16:06 | Publisert i Sånn går no de grønne dagan | 9 kommentarer
Stikkord: , , ,

negerkaffe

I mangel av ord å skrive for tiden, viser jeg heller denne herlig politisk ukorrekte suveniren jeg kjøpte på Tenerife. Når det kan bli så mye diskusjon rundt negerkongen i Pippi Langstrømpe er det jo helt utrolig at det kan finnes ting som dette i butikken, nemlig negerkaffe. Har ikke prøvd kaffen ennå, men regner med at den er sort som….natten?

9 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Er vi på noen slags måte sjokkert over at denne kaffen produseres på Tenerife, altså det området hvor Hagen og hans Fremskrittsparti har desidert størst oppslutning? Nei, nei og nei! Derimot er jeg som selverklært kaffe-elsker veldig spent på om neger-kaffen smaker godt:)

  Tante Grønn svarer: Nei, kanskje ingen stor overraskelse egentlig. Hvordan går det med din far, negerkongen, forresten? Skal selvsagt gi rapport om kvaliteten på negerkaffen 😉

 2. Politisk ukorrekt innpakning? Tror det stort sett er nordmenn (skandinavere) som reagerer på dette.

  Carioca er forresten produsent av Brasiliansk kaffe. Flere typer er økologisk, men jeg kan ikke se noe slikt merke på dette bildet. ORO betyr gull, så dette skal være beste sort! Blir spennende å få høre når du har smakt.

  Hagen & Frp har vel sine største «beitemarker» på Costa Blanca, dvs kysten nord og syd for Alicante. Eller har de inntatt Tenerife også?

  Tante Grønn svarer: Takk for presisjonen, Randi. Du har rett. Frp har vel sine kjerneområder rundt Alicante.
  Min reisevenninne kjøpte kaffe fra samme produsent, og på hennes kaffepose var det tre sorte hoder og tittelen «los negritos». Jeg trodde kanskje det var litt på kanten å bruke ordet neger på andre språk også. F.eks er jo ikke negro akseptert å si på engelsk.
  Er forresten et stykke unna å smake på gullnegerkaffen ennå. Den er malt for espresso, og espressokannen min ligger i en kasse i Kampala…

 3. Takk for kort, det kom i går 🙂

  Hvis du er klar for en skitur til Negerlandsbyen, så fikser jeg negerboller til lunsjen – jeg regner med du fikser kaffe?

  Tante Grønn svarer: Negerlandsbyen er jo også et herlig politisk ukorrekt stedsnavn. Stedet der alle bergenserene går til på ski, for å bli brune som…en neger. For tiden er det nok for langt for meg, men tar gjerne negerboller og kaffe på tusletur en dag!
  Så flott at kortet kom frem, tror kanskje jeg glemte å skrive Norge på adressen…

 4. Heisann! Var det ikkje Torbjørn Egners hottentott-vise det blei så mykje styr om også..?! «Det var en liten negergutt som hette vesle Hoa.. (…)..for han var en ekte hottentott!» Denne huskar eg godt at me song ofte som små, men nå skal den visst fjernast fra songbøkene.. Eg må seie at eg syns det er å overreagere.. Har me ikkje viktigare ting å stelle med..?!
  Kaffien minna meg forøvrig om sukkerkuløren Negro, også den svart som natta. Heiter den Negro framleis, mon tru? Den gjorde det sist eg kjøpte!

  Tante Grønn svarer: I tillegg har vi jo kryddermerket Black Boy… Mye godt å ta av her 😉 Jeg likte forresten også godt å synge på hottentottsangen. Syns det var litt komisk da jeg så hottentottfjellene i Sør-Afrika. Tenkte på den komiske og heller politisk ukorrekte hottentottsangen til Egner 😉

 5. Det er en negerlandsby nær her jeg bor også! Hehe, morsomt. 🙂 Og negerboller er kjempegodt, men negerkaffe har jeg ikke smakt.

  Jeg har ‘pressokanne, skal jeg sende den i posten så du kan teste kaffen? 😉

  Tante Grønn svarer: Takk for tilbudet, Lothiane! Det var like før jeg kjøpte en espressokanne på lørdag, men så ombestemte jeg meg. Men lurer litt på om jeg ikke skulle kjøpt den likevel, siden det er så stor interesse for negerkaffen 😉

 6. Jeg syns du skal lage noen negerboller og kose deg med dem sammen med kaffen. Så kan du lene deg tilbake i stolen og le en herlig politisk ukorrekt latter.

  Tante Grønn svarer: Så koselig du stakk innom EliAnn Steikpann! Jeg har jo vært i «svarteste Afrika» og lært å gå sakte og le høyt, så det skal jeg klare 😀

 7. Nå har jeg kost meg å lest alle innleggene her. Å du svarte; det er utrolig hva denne kaffiposen din kan utløse. ;-p

  Ta forresten en titt på denne: http://pub.tv2.no/nettavisen/ibergen/article854369.ece

  Tante Grønn: Takk for link! Jeg fant faktisk nylig en gammel flaske sukkerkulør i kjøkkenskapet hos mine foreldre, med det gamle navnet. Vi lo godt av det og lurte litt på om den faktisk heter det fremdeles, men nå ser jeg jo at det er tatt bort.
  Ja, det er utrolig hvor engasjerende en kaffepose kan være 😀

 8. Du får sikkert tak i en espressokanne til en ålreit pris. Dersom det ikke gjør altfor stort innhogg i lommeboka (sånn i disse vente-på-NAV-tider), synes jeg du skal unne deg en – til glede for deg selv og for oss som er nysgjerrige. 🙂

  Tante Grønn: Ja, du har rett. Så det spørs om det ikke blir en espressokanne med hjem fra morgendagens lille bytur. I dag snør det for mye til at jeg tør å gå utenfor døren – det er jo helt ufremkommelig for oss fotgjengere…

 9. […] ante ikke at innlegget mitt om negerkaffe skulle vekke et sånt engasjement hos leserne mine, og etter gjentatte oppfordringer kommer nå […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.
Entries og kommentarer feeds.

%d bloggere liker dette: