Jeg og de gamle damene

oktober 22, 2008, kl. 15:33 | Publisert i Grønne hjertesukk, Grønne observasjoner | 10 kommentarer
Stikkord: ,

Det er jeg og de gamle damene som er ute og rusler sakte på formiddagene og blir forbigått av de raskeste rullatordamene.

Det er jeg og de gamle damene som går til det lokale kjøpesenteret hver dag. Ikke fordi det er interessante butikker der, men for å ha et sted å gå.

Det er jeg og de gamle damene som heller drar på kjøpesenter enn i byen, siden vi trenger benker under tak og korte avstander.

Det er jeg og de gamle damene som planlegger selv de minste utflukter til detalj, for å alltid vite at vi er i stand til å komme oss hjem igjen.

Det er jeg og de gamle damene som blir klissvåte når det kommer en regnbyge, siden vi ikke er i stand til å løpe for å komme under tak.

Det er jeg og de gamle damene som har sett så mye på meningsløse TV-serier på dagtid at vi har blitt så godt kjent med personene at seriene har begynt å gi mening og vi MÅ se dem hver dag.

Det er jeg og de gamle damene som snakker om været. Rett og slett fordi det ikke skjer så mye annet å snakke om.

Det er jeg og de gamle damene som ikke tør kjøre i trafikken lenger, av frykt for å bli for stresset.

Det er jeg og de gamle damene som sitter på en benk på kjøpesenteret og ser på folk, sliten etter å ha vært innom to butikker og undrende over at alle menneskene går så fort.

Jeg har blitt en gammel dame. Håper jeg blir yngre snart.

10 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Det er deg og de gamle damene OG jeg 😉
  Slik er det nemlig også å leve med M.E, som jeg gjør.
  Håper formen din kommer seg fort så du kan kaste deg med inn i livet igjen:-)

 2. Det må vere ytterst merkeleg å måtte skru ned tempoet og sjå verda frå eit anna perspektiv.
  Gammal dame, tja.. eg kom på eit SATC-sitat: Carrie: Who am I kidding.. I’m an old fart.. Samantha: Correction, a HOT old fart! 😀
  Litt usikker på om dette er ordrett, men DU forstår kva eg meinar. Eller kva med dette: It’s not old, it’s a classic! Eller: My lover is NOT old..!
  Men who am I fooling?? My good friend Marte is NOT OLD. YOU’LL BE BACK!!! 😀

 3. Tordenlill, du er hjertelig velkommen i gammel dame-klubben. Om det er aldri så frustrerende å ha sirup i kropp og hode, så har det i alle fall gitt meg bedre forståelse for hvordan det er å være så redusert over lang tid… Håper du også er på bedringens vei!
  IC: Takk for SATC-sitatene – du vet hva som skal til for å muntre meg opp 😀 Heretter skal jeg kalle meg «a hot old fart» 😉
  Formen er nok litt bedre enn innlegget gir inntrykk av. Men disse tankene har ligget der så lenge mens jeg hadde for lite energi til å skrive dem ned. Nå var det på tide å få dem på bloggen!

 4. Fint at du kommer deg, Marte. Men, tenk så fint de gamle damene har hatt det når du har vært blant dem!! De har fått sjansen til å studere en ung, søt og nett skapning som IKKE gikk forbi dem, men gikk like sakte… Jeg tror også man utvider horisontene sine slik. Selv er jeg veldig på hugget etter å reise meg på bussen og gi bort setet mitt etter å ha nærsynkopert opptil flere ganger stående høygravid på full toerbuss…

 5. Noen av de gamle damene (noen ganger MED rullator) gikk til og med fortere enn meg på et tidspunkt 😉 Sikkert en boost for gammel dame-selvtilliten deres!
  Absolutt en god erfaring å ha med seg. Det er rart å kjenne på hvordan det er å ikke være i stand til å gå hverken fort eller langt.

 6. Jeg kom også i tanker om det å være gravid…skjønner hvordan de overvektige har det da…Greitt nok å utvide horisonten sin, men DU så deilig når det er over og. Du får bare bestemme deg for hva du skal føde, Marte – en tur på Arnanipo foreslår Johannes. Du skulle jo ha vært her i Texas, da. De har fine bil-handlevogner som du kan cruise rundt i, og kjøpesenterne er store nok til å underholde både gammel og ung. (Selv om det beste de kan diske opp med på kaffefronten er Starbrucks coffee-blargh. Har dere Starbrucks i Norge, var det en kollega som spurte meg, entusiastisk, …ehh neeeei…vi har mer sånne italienske merker og sånn , sa jeg diplomatisk…)

 7. Takk for kommentar, Mona! Jeg skal jo «føde» en ny og spennende jobb i et annet land der de kjører på andre siden av veien og spiser banangrøt. Men må innrømme at det føles litt uoverkommelig ut (også banangrøten etter å ha spist det to ganger daglig på hospitalet) akkurat nå, så kanskje jeg må finne på noe nytt. Skal prøve meg på todagers konferanse i global helse til uken – det blir min utholdenhetstest 😉
  Hva er det med starbucks som gjør at de må putte så uhorvelig store mengder sukker og fløte i den alt for store og ikke spesielt gode kaffen sin? (Så forresten på dagsrevyen at mange starbucks’er må legges ned i kjølvannet av finanskrisen.)
  Har dere kaffemaskin hjemme? Mimrer om god cortado etter middag i Abelsborggate 🙂

 8. […] holde seg til det. Dessuten bør man ikke anta at det er stoler i salen når det ikke er det. For når man føler seg som en gammel dame bør man oppføre seg som en også. Det innebærer at man ikke skal stå og henge og høre på alt […]

 9. […] bli lange jobbedager og krevende oppgaver, og ikke at de skulle bli å gå til bussen eller i oppoverbakke. Jeg hadde ikke trodd at det var jeg som skulle sitte hjemme og lese reisebloggene til gode venner […]

 10. […] Jeg og de gamle damene – Mitt aller mest besøkte innlegg. Jeg vet ikke hvem det er som søker på “gamle damer”, men håper de får morsom lesning når de først havner her! […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.
Entries og kommentarer feeds.

%d bloggere liker dette: